Een stem voor de cliënt: samen beslissen met ‘Mijn kwaliteit van leven’

Haal het maximale uit de vragenlijst met onze speciaal ontwikkelde trainingen.
Aanmelden

De beste zorg verlenen met
Mijnkwaliteitvanleven.nl

Jij zorgt voor mensen. In een verpleeghuis of als wijkverpleegkundige. Je wilt de zorg zo goed mogelijk verlenen. Altijd. Maar hoe doe je dat? Want wat zijn de behoeftes van jouw cliënten? Wat willen zij (nog) met hun leven? Wat zijn hun ambities en dromen? En: welke zorg en ondersteuning is daarbij nodig? Om dat te ontdekken ga je in gesprek met de cliënt en eventueel met naasten. Om je daarbij te helpen, gaat jouw organisatie gebruikmaken van de Mijnkwaliteitvanleven.nl vragenlijst. Ontwikkeld door Patiëntenfederatie Nederland.
De vragenlijst gaat  over het dagelijks leven,  gezondheid,  omgeving en zorg. Zo beslissen je cliënt en jij  samen welke zorg het beste past en hoe de kwaliteit van leven zo hoog mogelijk kan zijn. Wij trainen jou in het gebruiken en toepassen van de Mijnkwaliteitvanleven.nl vragenlijst. Wil jij ook de juiste vragen stellen? Meld je dan gelijk aan voor onze training!

Met de juiste vraag komt
de onbewuste wens naar boven

Een stem voor de cliënt met
Mijnkwaliteitvanleven.nl

De Mijnkwaliteitvanleven.nl vragenlijst is een goede voorbereiding op het Samen Beslissen-gesprek over passende zorg en ondersteuning. De vragenlijst sluit aan bij de uitgangspunten van het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg en het Kwaliteitskader wijkverpleging. Je kunt de vragenlijst toepassen binnen de bestaande werkprocessen van de VVT-sector. De uitkomsten maken zichtbaar wat de zorg bijdraagt aan de kwaliteit van leven van cliënten. Daar kun je wat mee!

Aan de slag:
de training voor de Mijnkwaliteitvanleven.nl methode

Haal het maximale uit de vragenlijst met onze speciaal ontwikkelde training. Tijdens twee bijeenkomsten van twee uur laten we zien hoe het vragensysteem werkt, hoe je het integreert in jouw werkwijze, wat het je kan brengen en hoe je het goed werkend krijgt in de praktijk. Het eerste deel is online met maximaal 20 deelnemers. We maken kennis met elkaar, bespreken wat "Samen Beslissen" met de vragenlijst van Mijnkwaliteitvanleven.nl inhoudt en starten met het maken van een plan van aanpak.
Het tweede deel is fysiek met maximaal 10 deelnemers. We gaan aan de slag met gespreksvoering. Aan de hand van meerdere scenario’s oefenen we dit en bespreken we de hobbels die je onderweg al bent tegengekomen. Sommige vragen kunnen namelijk gevoelig liggen. Of je krijgt te maken met weerstand. Na deze training heb jij jouw doel bereikt: je kunt op het juiste moment een goed gesprek aangaan met cliënten om zo de zorg te verbeteren.

Ben jij de ideale deelnemer?

Ben jij contactpersoon voor jullie cliënten en regelmatig bezig met het zorg(leef)plan van cliënten? Ben je enthousiast over hoe jij jouw cliënten nog beter leert kennen door het gebruik van de Mijnkwaliteitvanleven.nl vragenlijst? En maakt jouw organisatie gebruik van de Mijnkwaliteitvanleven.nl? Dan zien we je graag op onze trainingen.
+ Jouw organisatie maakt gebruik van Mijnkwaliteitvanleven.nl

+ Jij houdt je bezig met het zorg(leef)plan van cliënten.

+ Je bent betrokken bij het verbeteren van persoonsgerichte zorg.

De training in het kort

Ondersteund door
jouw organisatie
1 online training
Met 20 deelnemers
1 fysieke training
Met 10 deelnemers
Verschillende
STARTData
Aanmelden

‘Sneller tot de kern dankzij
persoonlijk overzicht’

Wijkverpleegkundige Judith over Mijnkwaliteitvanleven.nl
In ons thuiszorgteam gebruiken we de vragenlijst van Mijnkwaliteitvanleven.nl bij de tussentijdse zorgevaluatie. Dat blijkt een gouden greep. Je haalt veel meer uit deze gesprekken. Door het persoonlijk overzicht zijn cliënten beter voorbereid. Samen kom je sneller tot de kern. Er zijn bijvoorbeeld veel cliënten die last hebben van eenzaamheid. Het lukt dan om passende oplossingen te bedenken.

Leuk dat je je aan wilt melden voor een van onze trainingen!

Vul hieronder je gegevens in, dan nemen we binnenkort contact met je op.
Velden met een (*) zijn vereiste velden
Bedankt! Het formulier is verzonden!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
PRIVACY